Blijvende Souvenirs

Nieuw project gestart: Blijvende Souvenirs

12 ondernemers zijn van start gegaan met het project Blijvende Souvenirs. In deze co-creatie gaan zij samen met 2 socials designers op zoek naar een middel dat helpt om met hun gasten in contact te komen over de duurzame dingen die ze doen. Wát dat is, verschilt per ondernemer. Voor de een is dat de grote mate van biodiversiteit op het terrein en voor de ander is dat het heel bewust omgaan met water of voedsel om verspilling te verminderen.

Voor ondernemers is het een unieke kans om gasten die ook met duurzaamheid bezig zijn aan zich te binden. En voor gasten een bijzondere gelegenheid om een kijkje te nemen de keuken van hun vakantieadres. En wie weet inspireert het gasten om thuis ook met het klimaat aan de slag te gaan; een beetje meer groen buiten, wat minder voer voor de prullenbak. Alle beetjes helpen en kunnen dan met recht een blijvende souvenir genoemd noemen. Dat laatste is ook de inzet van de organiserende partijen: de Provincie Noord-Brabant en Een Gezond Leisureklimaat. Samen bedachten zij dit plan dat ze koppelden aan sociale ontwerpers Hugo Schuitemaker en Wouter Corvers, eerder al betrokken bij Brabantse klimaatprojecten.

De Grijze Doos?
Wat eruit komt is nu nog een groot vraagteken. De Grijze Doos, noemen we het. Of de Niet-Grijze-Niet-Doos. Het kan een spel zijn of een grasmaaier maar waarschijnlijk iets heel anders. Het is de kunst om nu nog niet in oplossingen te denken maar vooral te luisteren naar recreatieondernemers en hun gasten. Want wát het ook wordt: het hangt voor een groot deel af van de behoeftes en de inzichten van de ondernemers zelf. Het is tenslotte een co-creatie!


Fase: veldonderzoek #HetHemdVanHetLijf
De inzichten en behoefte rondom duurzaamheid en contact met gasten worden tijdens het veldonderzoek opgehaald door designers Hugo en Wouter. Gewapend met notitieboek, geluidsapparatuur en fototoestel reizen zij nu langs alle 12 ondernemers om hen het hemd van het lijf te vragen. Met vragen zoals Wat doe je aan het klimaat en waarom? en ‘Wat voor contactmomenten heb je met je gasten?’ maar ook ‘Hoe roddelen ze over jou in de auto op de terugweg?’ hopen ze daar een beeld van te krijgen. Voor de volledigheid spreken ze ook met gasten die bij deze ondernemers over de vloer komen.

Eerste 100 gratis: reserveer nu alvast
Ben je als recreatieondernemer bezig met duurzaamheid? En zou je ook meer contact willen met je gasten daarover? Meld je dan NU alvast om een De Grijze Doos reserveren door een mailtje te sturen naar Nicole van Hoof. De eerste 12 houden we natuurlijk apart voor de ondernemers die nu al gastvrij hun deuren openen voor Blijvende Souvenirs en dus mee co-creëren.

Volg Blijvende Souvenirs op Instagram!
Nieuwsgierig naar wat we doen? Volg dan de Instagram van Blijvende Souvenirs en blijf op de hoogte!