Brood en Bier

Maandag 11 november 2019

Brood & Bier: duurzaamheid in de praktijk

Dat duurzaamheid ook leuk kan zijn, bewijzen deze twee recreatie-rebellen: bierbrouwerij OPENER  en Guesthouse Hotel. Want waarom zou je overgebleven brood elke dag weggooien als je er ook bier van kan brouwen?

Dit verhaal over samenwerking én andere voorbeelden van duurzaamheid hoor je tijdens deze tour rondom duurzaamheid in de praktijk.

Positiviteit & ondernemerschap!

Maandag 11 november neemt Een Gezond Leisure Klimaat je mee in de wereld van Guesthouse Hotel en bierbrouwerij OPENER. Frank Wouters en Coen Schelfhorst laten je zien wat zij met hun collega’s doen op het gebied van duurzaamheid. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie. Ze spannen zich in voor een betere wereld, maar let op: dat doen ze vanuit positiviteit & ondernemerschap!

Deze tour is kostenloos voor recreatie-ondernemers in de regio Hart van Brabant. Het is een activiteit onder het programma Een Gezond Leisureklimaat dat recreatie- ondernemers helpt bij het klimaatproof maken van hun bedrijf.  Meer info over dit programma vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.

Datum en locatie

Maandag 11 november 2019 | 09.15 uur – 13.00 uur

Bierbrouwerij OPENER in Dongen (Veepad 33) | Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel (Gasthuisstraat 118)

Programma

 • 09.15 uur
  Inloop bij OPENER, Veepad 33 in Dongen.
 • 09.30 uur
  Koffie en kennismaking
 • 10.00 uur
  Rondleiding door de OPENER brouwerij. Frank vertelt over het bedrijf en laat zien hoe ze met duurzaamheid bezig zijn. Bijvoorbeeld met de aanleg van een waterpoel. Dat was een van de tips  uit de duurzaamheidsscan van IVN eerder dit jaar. Frank vertelt ook over de andere tips en wat ze er wel/niet aan hebben gehad. Doe er je voordeel mee!
 • 10.45 uur 
  Vertrek naar Guesthouse Hotel, Gasthuisstraat 118 in Kaatsheuvel. Vervoer is op eigen gelegenheid. We onderzoeken of carpoolen mogelijk is. Heb je een plek vrij of wil je meerijden? Geef het even aan bij het inschrijven.
 • 11.00 uur
  Koffie en introductie door Coen Schelfhorst over Guesthouse Hotel.
 • 11.15 uur
  Start rondleiding door het hotel. Coen vertelt over hoe ze in dit hotel bezig zijn met duurzaamheid. Ze hebben daarvoor een greenteam opgericht. Hij vertelt het eerlijke verhaal over welke maatregelen financieel aantrekkelijk zijn en waarom hij daar wel of juist niet voor kiest.
 • 11.45 uur
  Discussie en lunch. Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en wat kan het programma Een Gezond Leisureklimaat je bieden?
 • 13.00 uur
  Einde van de tour.

Aanmelden vóór 7 november 2019

De inschrijving is helaas gesloten.