The Green House Albron

Partner Albron opent circulair restaurant The Green house!

Onze partner Albron heeft samen met Strukton en Ballast Nedam iets bijzonders neergezet; een circulair horecapaviljoen met de naam The Green House. Eerder deze maand ging dit paviljoen in Utrecht open en… het valt op! Niet alleen vanwege de bijzondere uitstraling, maar vooral vanwege het duurzame concept. The Green House is naar een ontwerp van cepezed.

Innovatieve duurzame vastgoedontwikkeling

The Green House heeft een sluitende circulaire businesscase voor 15 jaar + 1 dag. Er is een restaurant met een eigen urban farm en een vergadercentrum. The Green House versnelt de transitie van een traditionele vastgoedontwikkeling naar een innovatieve circulaire duurzame vastgoedontwikkeling. Een ontwikkeling die zijn investering terugverdient en daarnaast ook nog grensverleggend is op het gebied van duurzaamheid

Wat er allemaal circulair en duurzaam is, zie je in deze infographic–> van natuurlijke parasols tot stekkerloze keuken!

Eten & drinken als verbinding

Eten & drinken verbindt mensen. Tijdens deze verbinding, zakelijk of informeel, staan mensen open voor informatie en inspiratie. The Green House faciliteert dat doel, zodat het delen van het circulaire gedachtegoed op gang komt. The Green House is een plaats waar mensen elkaar treffen en waar circulariteit altijd aanwezig is zonder dat het je steeds voor de voeten wordt geworpen. Vijf principes staan daarin centraal:

  • alles vertelt een verhaal omdat het een verleden heeft dan wel een toekomst;
  • 100% creativiteit en fun, we doen geen concessies aan comfort, smaak en ambiance;
  • de uitgangspunten van de Dutch Cuisine beweging vormen onze inspiratie;
  • transparantie: ‘we show all and hide nothing’;
  • minimaal 20 % van de workforce bestaat uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Eten, drinken en gastvrijheid vormen de sleutel om bezoekers met elkaar in contact te laten komen, barrières weg te nemen en ‘delen’ in gang te zetten. The Green House wil circulariteit mainstream maken. Geen niche of alternatieve sfeer, maar ook geen overdreven luxe. Toegankelijkheid staat voorop. The Green House moet een plek zijn waar geïnteresseerden rondom circulariteit samenkomen en eten & drinken.

Albron, gefeliciteerd! We komen graag een keer op de bruine eh, groene koffie:).

Meer info vind je op: de website van The Green House

Lees ook het artikel in het AD: Restaurant The Green House in Utrecht heeft geen stekkers en geen afval