The Green House Albron

Maandag 18 juni 2018

Inspiratietour: klimaatproof ondernemen

Het klimaat verandert: meer extreem hete dagen en dikke kans op code rood hoosbuien. Is jouw recreatiebedrijf hier al klaar voor? En heb je ook al nagedacht over de kansen die deze veranderingen bieden voor jouw bedrijf?

Tijdens de inspiratietour op maandag 18 juni ontdek je verschillende manieren hoe jij je bedrijf op de toekomst kunt voorbereiden. Eerst bezoeken we HET onderzoeksinstituut in Wageningen, gehuisvest in het meest duurzame gebouw in Nederland. Vervolgens gaan we naar een rasecht horecabedrijf met een compleet circulair concept in Utrecht. Daarna kun je op de fiets de duurzame hotspots in Utrecht ontdekken. Welke van onderstaande opties kies jij?

Heb je interesse maar ontbreekt het je aan tijd op dit moment? Laat het ons weten. Bij voldoende animo organiseren we een tweede tour in het najaar.

Optie 1:

Reis samen per bus met andere partners naar het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen. Tijdens de rondleiding krijg je alles uitgelegd over groene daken en wandelen we door een kassencomplex met een werkende versie van een waterzuivering met helofytenfilter. Je hoort en ziet hoe er gebruik is gemaakt van gesloten kringlopen en hoe je een voedselbos inclusief bijenhotel opzet. Met een rugzak vol bruikbare en praktische ideeën stappen we na afloop in de bus naar The Green House in Utrecht. Onze partner Albron verzorgt een ‘groene lunch’ én rondleiding in haar circulair horecapaviljoen.

Aan dit ochtendprogramma kunnen maximaal 20 personen deelnemen en ondernemers met een recreatiebedrijf krijgen voorrang.

Programma:

08.30 u Vertrek vanuit KVL naar NIOO in Wageningen
10.00 u Rondleiding over het terrein van het NIOO
12.00 u Vertrek naar Albron in Utrecht
13.00 u Lunch bij The Green House en rondleiding
15.00 u Vertrek naar KVL

Dit programma krijg je aangeboden door Een Gezond Leisureklimaat.

Optie 2:

Reis op eigen gelegenheid, met de trein of auto, naar Utrecht. Op loopafstand van het Centraal Station ligt het circulair horecapaviljoen The Green House van onze partner Albron. Hier schuif je om 13.00 uur aan voor een ‘groene en gezonde lunch’. Uiteraard volgt een rondleiding en interessante storytelling over het ontstaan van The Green House.
Na afloop stap je op de fiets. Nee, niet die van jou maar een geleende. Onder leiding van een gids vanuit de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) die bevlogen over duurzaamheid weet te vertellen, ontdek je hoe duurzaam de stad Utrecht is. Je brengt een bezoek aan de winnaars van de duurzaamheidsprijs 2017, uitgeschreven door NMU, te weten:

I-did: recycling van oude kleding en textiel tot gerecycled vilt voor hoogwaardige designproducten

Instock: deze restaurantketen kookt met onverkochte producten en zet voedselverspilling letterlijk op de kaart

Terug bij The Greenhouse brengen we nog een bezoek aan ANNE, waar je voelt, beleeft en ziet hoe het is om te wonen in een duurzame woning.

Programma:

Met eigen of openbaar vervoer naar Utrecht
13.00 u Lunch bij The Green House van Albron
15.00 u Duurzame stad: bezoek op de fiets o.a. winnaars van de duurzaamheidsprijs 2017 en een duurzame woning.
17.00 u Borrel bij The Green House
Met eigen vervoer naar huis.

Dit programmaonderdeel wordt verzorgd door House of Leisure. Kosten deelname € 45,- excl. btw.

Optie 3:

Een combinatie van het ochtend- en middagprogramma. Als je hiervoor intekent, dan gaan we het vervoer in overleg organiseren.

Meld je aan vóór 11 juni via onderstaand formulier en vul ook jouw keuze in.

Selecteer een geldig formulier