Klimaatsafari De Baronie

Dinsdag 8 maart

Klimaatsafari De Baronie

Spot The Big 5 in het wild

Ga mee op Klimaatsafari en spot The Sustainable Big 5 in het wild: groen, water, energie, afval en hergebruik. Je ziet hoe andere recreatieondernemers het aanpakken én je krijgt aanvullende tips en ideeën voor je eigen bedrijf. Dus pak je jas, je paraplu én…. je zonnebril (je weet het nooit) want we gaan op Klimaatsafari in De Baronie!

Gilze en Molenschot

Dinsdag 8 maart neemt Een Gezond Leisureklimaat je mee op Klimaatsafari in De Baronie. Johan Lanslots van Speelboerderij De Vossenberg (Gilze) en Dave en Vera van Wilgenhart & Wilgenweide (Molenschot)laten zien wat zij doen op het gebied van water, groen, energie, afval en hergebruik.

Een adviseur van de waterschappen vertelt ter plekke wat er nog meer mogelijk is aan klimaat-maatregelen. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie. Bijvoorbeeld het loskoppelen van de regenpijp zodat je het water kunt gebruiken voor je eigen terrein, maar ook het gebruiken van water en groen ter vervanging van een hek.

Voor wie?

Deze middag is zinvol voor recreatieondernemers met een buitenterrein zoals een terras, activiteitenveld of parkeerplaats. Je krijgt duurzame tips om toe te passen op je eigen locatie en je ziet wat wel én niet werkt in de praktijk.

Datum en locaties

Programma:

09.15 uur
Inloop De Vossenberg, speelboerderij met binnen- en buitenspeeltuin.

09.30 uur
Kennismaking met koffie, thee en iets lekkers. Aftrap door Nicole van Hoof, voorstelrondje en korte introductie door Johan Lanslots over het bedrijf.

10.00 uur
Rondleiding over De Vossenberg door Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Samen met Corné en Johan kijken we naar wat er is gedaan of nog gedaan kán worden aan duurzaamheid.

10.30 uur 
Vertrek naar Wilgenhart/Wilgenweide Bavelseweg 128 in Molenschot. Vervoer is op eigen gelegenheid. 

10.45 uur
Ontvangst en korte introductie door Dave Govers en Vera vd Avoird over het bedrijf.

11.00 uur
Start rondleiding door Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Ook op dit bedrijf bekijken we samen wat er is gedaan of nog gedaan kán worden aan duurzaamheid.

11.30 uur
Discussie en een drankje en (lunch)hapje. Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en wat kan het programma Een Gezond Leisureklimaat je bieden?

12.00 uur
Einde Klimaatsafari.

Ga je gratis mee? Meld je aan vóór 5 maart 

De inschrijving is inmiddels gesloten. Wil je op de valreep tóch nog mee? Stuur dan even een mailtje naar Nicole van Hoof.

Over Een Gezond Leisureklimaat

Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk bij Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatieondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.