Klimaatsafari De Baronie

Dinsdag 23 november

Klimaatsafari De Baronie

Hoe genieten je gasten van gastvrij groen én houden ze droge voeten? Ga mee op Klimaatsafari De Baronie en krijg praktische tips om toe te passen op je eigen recreatiebedrijf.

Omgaan met (regen)water & groen

Dinsdag 23 november neemt Een Gezond Leisureklimaat je mee in de wereld van water & groen. Michiel de Jager (Familierestaurant Huis ten Bosch) en Aad van der Sijde (De Bijenboerderij) laten zien wat ze doen op het gebied van (regen)water & groen. Duurzame maatregelen in de praktijk dus!

Een adviseur van de waterschappen vertelt ter plekke wat er nog meer mogelijk is aan klimaat-maatregelen. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie. Bijvoorbeeld het loskoppelen van de regenpijp zodat je het water kunt gebruiken voor je eigen terrein, maar ook het gebruiken van water en groen ter vervanging van een hek.

Voor wie?

Deze middag is zinvol voor recreatieondernemers met een buitenterrein zoals een terras, activiteitenveld of parkeerplaats. Je krijgt duurzame tips om toe te passen op je eigen locatie en je ziet wat wel én niet werkt in de praktijk.

Datum en locaties

Programma:

08.45 uur
Inloop bij Huis ten Bosch in Chaam met koffie, thee en iets lekkers.

09.00 uur
Aftrap door projectleider Nicole van Hoof, voorstelrondje en korte intro over Huis ten Bosch door Michiel de Jager.

09.30 uur
Rondleiding over Huis ten Bosch met Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Samen met Corné en Michiel  kijken we naar wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met (regen)water & groen. 

10.15 uur 
Vertrek naar De Bijenboerderij, Strijbeekseweg 62a in Strijbeek. Vervoer is op eigen gelegenheid. 

10.30 uur
Korte introductie De Bijenboerderij door Aad van der Sijde

10.45 uur
Start rondleiding over De Bijenboerderij met Aad van de Bijenboerderij en Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Ook op dit bedrijf bekijken we samen wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater & groen.

11.30 uur
Discussie en plannenmakerij met een drankje. Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en hoe kan Een Gezond Leisureklimaat je daarbij helpen?

12.30 uur
Einde Klimaatsafari.

Ga je gratis mee? Meld je aan vóór 21 november *

Klimaatsafari De Baronie november 2021

*We behandelen je gegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring.
De klimaatsafari is gratis, maar niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst. 

Over Een Gezond Leisureklimaat

Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk bij Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatieondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.

De Bijenboerderij in Strijbeek
Huis ten Bosch in Chaam