Klimaatsafari De Langstraat

Woensdag 9 maart

Klimaatsafari De Langstraat

Spot The Sustainable Big 5

Ga mee op Klimaatsafari en spot The Sustainble Big 5 in het wild: groen, water, energie, afval en hergebruik. Je ziet hoe andere recreatieondernemers het aanpakken én je krijgt aanvullende tips en ideeën voor je eigen bedrijf. Dus pak je jas, je paraplu én…. je zonnebril (je weet het nooit) want we gaan op Klimaatsafari in De Langstraat!

De Moer en Waalwijk

Woensdag 9 maart neemt Een Gezond Leisureklimaat je mee op Klimaatsafari in De Langstraat. Harrie Jansma van Camping en Boutiquehotel & B&B De Zwammenberg laat zien wat zij doen op het gebied van water, groen, energie, afval en hergebruik. Daarna gaan we naar Recreatie en -kampeerboerderij Waleuk waar Esther van Gardingen laat zien wat ze hier doen aan duurzaamheid.

Een adviseur van de waterschappen vertelt ter plekke wat er nog meer mogelijk is aan klimaat-maatregelen. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie. Bijvoorbeeld het loskoppelen van de regenpijp zodat je het water kunt gebruiken voor je eigen terrein, maar ook het gebruiken van water en groen ter vervanging van een hek.

Voor wie?

Deze middag is zinvol voor recreatieondernemers met een buitenterrein zoals een terras, activiteitenveld of parkeerplaats. Je krijgt duurzame tips om toe te passen op je eigen locatie en je ziet wat wel én niet werkt in de praktijk.

Gratis

We organiseren dit in de eerste plaats voor ondernemers in de Langstraat (Heusden, Waalwijk, Loon op Zand en Dongen). Als een moment om te gluren bij de buren en ervaringen en ideeën uit te wisselen voor wie écht aan de slag wil met duurzaamheid. Daarnaast zijn ook recreatieondernemers uit de rest van de regio van harte welkom (Hilvarenbeek, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Gilze en Rijen). De klimaatsafari is gratis, maar niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk bij Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatieondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.

Datum en Locatie

Programma:

09.00 uur
Inloop 

09.15 uur
Kennismaking met koffie, thee en iets lekkers. Aftrap door projectleider Nicole van Hoof, voorstelrondje en intro over door Harrie Jansma over het bedrijf.

09.45 uur
Rondleiding over de camping met Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Samen met Corné en Harrie kijken we naar wat er is gedaan of nog gedaan kán worden als het gaat over duurzaamheid

10.15 uur 
Vertrek naar Recreatie-en kampeerboerderij Waleuk, Valkenvoortweg 31, Waalwijk. Vervoer is op eigen gelegenheid. 

10.45 uur
Ontvangst en korte introductie door Esther van Gardingen en Pieter Verschure van Waleuk.

11.00 uur
Start rondleiding door Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Ook op dit bedrijf bekijken we samen wat er is gedaan of nog gedaan kán worden aan duurzaamheid.

11.30 uur
Discussie en een drankje en (lunch)hapje. Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en wat kan het programma Een Gezond Leisureklimaat je bieden?

12.00 uur
Einde activiteit

Aanmelden vóór 5 maart

De inschrijving is inmiddels gesloten. Wil je op de valreep tóch nog mee? Stuur dan even een mailtje naar Nicole van Hoof.

Over Een Gezond Leisureklimaat

Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk bij Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatieondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.