Donderdag 14 oktober

Klimaatsafari De Langstraat

Update: Deze Klimaatsafari gaat niet door wegens ziekte.

Wat kun je doen voor een koel en groen seizoen? Hoe houden je gasten droge voeten? Ga mee op Klimaatsafari De Langstraat en krijg praktische tips om toe te passen op je eigen recreatiebedrijf.

Omgaan met (regen)water & groen

Donderdag 14 oktober neemt Een Gezond Leisureklimaat je mee in de wereld van water & groen. Esther van Gardingen (Recreatie- en kampeerboerderij Waleuk) laat zien wat zij doet op het gebied van (regen)water & groen. Een adviseur van de waterschappen vertelt ter plekke wat er nog meer mogelijk is aan klimaat-maatregelen. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie. Bijvoorbeeld het loskoppelen van de regenpijp zodat je het water kunt gebruiken voor je eigen terrein, maar ook het gebruiken van water en groen ter vervanging van een hek.

Voor wie?

Deze middag is zinvol voor recreatieondernemers met een buitenterrein zoals een terras, activiteitenveld of parkeerplaats. Je krijgt duurzame tips om toe te passen op je eigen locatie en je ziet wat wel én niet werkt in de praktijk.

Gratis

We organiseren dit in de eerste plaats voor ondernemers in de Langstraat (Heusden, Waalwijk, Loon op Zand en Dongen). Als een moment om te gluren bij de buren en ervaringen en ideeën uit te wisselen voor wie écht aan de slag wil met duurzaamheid. Daarnaast zijn ook recreatieondernemers uit de rest van de regio van harte welkom (Hilvarenbeek, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Gilze en Rijen). De klimaatsafari is gratis, maar niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk bij Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatieondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.

Datum en Locatie

Programma:

14.45 uur
Inloop 

15.00 uur
Kennismaking met koffie, thee en iets lekkers. Aftrap door projectleider Nicole van Hoof, voorstelrondje en intro over de camping door eigenaar Esther van Gardingen.

15.30 uur
Rondleiding over de camping met Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Samen met Corné en Esther kijken we naar wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater & groen.

16.15 uur 
Discussie en plannenmakerij met een drankje . Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en wat kan het programma Een Gezond Leisureklimaat je bieden?

17.00 uur
Einde activiteit

Aanmelden vóór 12 oktober

Rondje Regenwater De Langstraat - oktober 2021

*We behandelen je gegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Dit is een activiteit onder het programma Een Gezond Leisureklimaat dat recreatieondernemers helpt bij het klimaatproof maken van hun bedrijf.

Recreatie- en kampeerboerderij Waleuk