Maandag 27 februari

Klimaatsafari in de Efteling

Hoe genieten je gasten van gastvrij groen én houden ze droge voeten? Ga mee op Klimaatsafari in de Efteling en krijg praktische tips om toe te passen op je eigen recreatiebedrijf.

Omgaan met (regen)water & groen 

Maandag 27 februari neemt Een Gezond Leisureklimaat (programma van Midpoint Brabant) je mee in de wondere wereld van water & groen. Mark Jansen (Team lead Technisch Ontwerp Efteling) en Ivo Südmeier (landschapsarchitect Efteling) laten zien wat ze doen op het gebied van (regen)water & groen op hun terrein én waar ze naartoe willen. Duurzame maatregelen in de praktijk dus!

Ruud Griffioen, adviseur van Waterschap Brabantse Delta vertelt wat er nog meer mogelijk is aan klimaat-maatregelen wat betreft duurzaamheid en het watersysteem. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie. Bijvoorbeeld het loskoppelen van de regenpijp zodat je het water kunt gebruiken voor je eigen terrein, maar ook het gebruiken van water en groen ter vervanging van een hek.

Voor wie is deze klimaatsafari?

Deze middag is zinvol voor recreatieondernemers met een groot buitenterrein zoals een camping of activiteitenveld. Je krijgt duurzame tips om toe te passen op je eigen locatie en je ziet wat wel én niet werkt in de praktijk.

Praktische informatie 

Maandag 27 februari 2023 | 14.00 uur – 17.00 uur

13.45 uur – Parkeren bij Bosrijk en verzamelen onder de grote poort.

14.00 uur – Welkom, aftrap door projectleider Nicole van Hoof (Een Gezond Leisureklimaat, Midpoint Brabant) en korte intro over de Efteling door Mark Jansen (Team lead Technisch Ontwerp Efteling).

14.15 uur – Wandelen naar het centrale ven van Bosrijk, rondleiding met Ivo Südmeier (landschapsarchitect Efteling) en Ruud Griffioen (adviseur Waterschap Brabantse Delta). Samen met hen kijken we naar wat er is gedaan of nog gedaan kan worden met (regen)water & groen.

15.00 uur – Vertrek (te voet) naar het zonnepanelenveld van de Efteling, waarbij we onderweg meerdere duurzaamheidsmaatregelen tegen komen.

15.15 uur – Aankomst zonnepanelenveld, toelichting ter plaatse.

16.00 uur –  Terug (te voet) in Bosrijk: discussie en plannenmakerij met een drankje en wat lekkers. Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en hoe kan Midpoint Brabant je daarbij helpen?

17.00 uur – Einde Klimaatsafari.

Ga je mee? Meld je aan vóór 20 februari

Zie jij het wel zitten om in De Efteling ideeën op te doen voor water en groen? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier! Er is plek voor 25 ondernemers. 

Klimaatsafari De Efteling

Klimaatsafari De Efteling

Over Een Gezond Leisureklimaat

Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk bij Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatieondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.