LOF Brabant project Exodus Burned gaat samenwerken met PSV

PSV heeft aangekondigd verder in te zetten op Active Esports en daarvoor de samenwerking aan te gaan met VR game Exodus Burned, een innovatieve game waarbij spelers hun hele lichaam moeten gebruiken om punten te scoren in de virtuele wereld. Pillow’s Willow VR Studios ontwikkelde deze game, en ontving eerder dit jaar een financiële ondersteuning van LOF Brabant.

In januari zal, op loopafstand van het Philips stadion, het eerste Exodus Burned Experience Center in het SX gebouw te Strijp-S in Eindhoven geopend worden.

De game Exodus Burned en het experience center zijn mede tot stand gekomen door investeringen van LUMO Labs en het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant). Het LOF Brabant stimuleert de ontwikkeling van nieuw vrijetijdsaanbod in Noord-Brabant met als doel structureel meer bezoekers van verder weg naar de provincie te trekken. Exodus Burned is een mooie voorbeeld van zo’n dergelijke nieuw aanbod.

Active Esports

De samenwerking met PSV biedt beide partijen de mogelijkheid om nieuwe initiatieven voor fans en gamers te ontwikkelen onder de noemer Active Esports. Hiermee spelen ze in op de sociaal maatschappelijke doelstelling van PSV om mensen te stimuleren meer te bewegen.

Active Esports brengt de mooie elementen van gamen en sport bij elkaar. Esports zijn nog vrij passief. Je kunt je handcoördinatie versterken maar je lichaam doet verder niets. Beide partijen zagen de uitdaging in het inzetten van nieuwe technische ontwikkelingen als augmented en virtual reality om mensen te laten bewegen en sporten zonder dat ze het zelf echt door hebben.

Exodus Burned wordt inmiddels breed ondersteund. Naast PSV zijn ook sportmarketing bureau TripleDouble en Sportscloud aangehaakt in de samenwerking. 

Meer informatie

Wil je het persbericht van PSV lezen, klik hier.

Wil je meer informatie over LOF Brabant, neem dan contact met ons op via info@houseofleisure.eu.