Nieuwe Active Esports Arena brengt gamers in beweging

Onder grote belangstelling uit zowel de sport als de tech wereld is woensdag 19 februari 2020 op Strijp-S de Active Esports Arena Eindhoven geopend. Exodus Burned, een project dat LOF Brabant ondersteunt, is de eerste game ter wereld waarin je met je hele lichaam in een virtuele wereld stapt. Een ervaring als actieheld die voorheen alleen weggelegd was voor de filmindustrie en defensie.

Slimme software en een high-tech harnas maken je lichaam de controller in een unieke game-ervaring vol uitdagingen. Het is alsof je rondloopt in de film ReadyPlayerOne van Steven Spielberg.

Je lichaam als controler

“Bewegend gamen, met je lichaam als controller, waarbij je soms met elkaar moet samenwerken en dan weer tegen elkaar moet strijden om de hoogste score te behalen. Zo kun je Exodus Burned, als eerste officiële active esport, goed beschrijven”, geeft de bedenker van Exodus Burned Peter Kortenhoeven aan.

Steun van het LOF Brabant

Bart de Boer, voorzitter van de Stichting Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant, die dit initiatief financieel ondersteunt zegt: “Exodus Burned en deze Active Esports Arena zijn goede voorbeelden van het innovatief vrijetijdsaanbod wat we met het LOF Brabant willen stimuleren. Het is een unieke VR ervaring, de meest sportieve VR ervaring ter wereld zelfs, die nog nooit eerder is gerealiseerd! Namens het LOF Brabant feliciteer ik de initiatiefnemers van harte met de opening van ’s werelds eerste Active Esports Arena en wens ik hen veel succes toe!”

PSV op de bres voor vitaliteit

Tijdens de opening sprak onder meer Frans Janssen, Commercieel Directeur van PSV: “PSV is een samenwerking met de Active Esports Arena aangegaan, omdat wij actief willen bijdragen aan de vitaliteit van de nieuwe generatie die soms lastig te bereiken is via de traditionele kanalen. Ze zijn daarentegen wel geïnteresseerd in games en esports”, geeft Janssen aan. “Bij het spelen van Exodus Burned ben je intensief aan het bewegen, terwijl je dat zelf niet in de gaten hebt. Je gaat volledig op in de virtuele wereld.”

Nieuwe tak van sport

De game bevat elementen van diverse sporten en strategie. Door de zeven verschillende moeilijkheidsgraden heeft iedereen op zijn of haar niveau een leuke ervaring. “Het mooie is dat je jezelf écht kan verbeteren door het vaker te spelen”, zegt Bob van Oosterhout, oprichter van TripleDouble Sportsmarketing, “Bovendien worden de spelers en de game heel mooi in beeld gebracht en is het ook als je zelf niet speelt interessant om naar te kijken en te volgen. Exodus Burned heeft écht alles in zich om een populaire esport te worden met een grote schare fans, en dat biedt dan weer perspectief voor sponsors die in contact willen komen met de doelgroep”.

De initiatiefnemers zijn inmiddels met meerdere Europese topclubs in gesprek om vergelijkbare Active Esports Arena’s te openen. De droom is om straks onderling een competitie en kampioenschappen Exodus Burned te organiseren.

Zelf ervaren

Wil jij zelf ook die actieheld worden?
Kom dan eens langs bij de Active Esports Arena.
Het is gevestigd in het SX gebouw aan de Torenallee 3 in Eindhoven. Reserveren kan via de website.

Meer informatie

Wil je meer weten over LOF Brabant of andere projecten van House of Leisure, neem dan contact met ons op via info@houseofleisure.eu.

Omroep Brabant heeft ook een verslag van de opening.