Helga van Leur geeft privé-college

Maandag 12 november 2018

Ondernemersevent Een Gezond Leisureklimaat

Hoe maak ik mijn onderneming klimaatproof

Is de lange hete zomer goed geweest voor je bedrijf? Of heb je juist last gehad van de droogte? Het klimaat is aan het veranderen en dat merken we. Hoe kun je die klimaatverandering omzetten in kansen voor jouw recreatiebedrijf? Hoe voorkom je overlast van extreem weer? En hoe kun je duurzaam ondernemen en dit ook marketingtechnisch benutten?
Op deze vragen krijg je tijdens het Ondernemersevent Een Gezond Leisureklimaat antwoord.

Onze Helga inspireert

Over 30 jaar moet deze aarde nog steeds leuk, leefbaar en betaalbaar zijn! Helga van Leur, onze ambassadeur, geeft haar visie op hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen. Ze maakt je ‘warm’ om met jouw bedrijf een volgende stap te zetten naar een zonnige en duurzame toekomst.

Hoe denk je daar zelf over? Er is volop ruimte om jouw mening te laten horen. Mario Jacobs, voorzitter Een Gezond Leisureklimaat heeft een luisterend oor en geeft uiteraard ook zijn mening over het belang van vergroening. Ook Niels de Wildt, general manager Beekse Bergen, vertelt het realistische verhaal van een groot recreatiebedrijf en duurzaamheid. Vanuit de kant van de overheid zijn Sas Terpstra, programmamanager Water van de provincie Noord-Brabant en Kees Jan de Vet, dijkgraaf van Waterschap Brabantse Delta, aanwezig en vertellen wat zij kunnen betekenen.

En nu de praktijk

In kleine groepen kun je deskundigen én ondernemers het hemd van het lijf vragen. Zij geven praktische tips zodat je echt aan de slag kunt op je bedrijf. We hebben vijf verschillende onderwerpen waarvan je er twee kunt bijwonen.

 1. Hoe zet je de natuur in als plus voor jouw bedrijf? 
  Natuur is een oplossing voor het verminderen van hitte en het vasthouden van water, maar kan ook helpen tegen de muggenoverlast als gevolg van de klimaatverandering. Joost Barendrecht van de IVN vertelt hoe je natuur op jouw bedrijf kunt inzetten. Ernst Jonkers van Streekpark Klein Oisterwijk geeft aan hoe hij de natuur inzet om zijn bedrijfsconcept beter in te vullen.
 2. Hoe bouw je een duurzaam vakantieverblijf?
  Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je van architecten Jeroen Klijn (Bureau Broeders) en Ralph Dansen (FD Architecten) praktische tips en handvatten aangereikt hoe je jouw vakantieverblijf duurzaam kunt bouwen. Twee recreatieondernemers vullen hun verhaal aan met hoe zij dit concreet in de praktijk hebben toegepast.
 3. Welke klimaatmaatregelen kun je altijd en overal inzetten?
  En bieden een scala aan voordelen voor jouw bedrijf? Corné Machielsen en Marije van Schelven van waterschappen Brabantse Delta en De Dommel geven je diverse voorbeelden. In groepjes ga je grenzeloos brainstormen met een menukaart als inspiratiebron. Met elkaar bespreek je een aantal voorbeelden van bedrijven waarbij ook aandacht is voor mogelijke knelpunten en belemmeringen en wat de waterschappen hierin voor je kunnen doen.
 4. Hoe vertel je het duurzame verhaal? 
  In deze sessie zetten de ‘Bazen van Goedzooi’ van de Buas (Breda University of Applied Science, voorheen de NHTV) de ondernemers centraal. Hoe vertel je vanuit jouw onderneming het duurzame verhaal? Hoe ‘kickstart’ je het verhaal en gaat het je geld opleveren? Samen met Coen Schelfhorst van OOKs geven deze studenten aan welke doelgroepen hier heel erg op zitten te wachten (Millennials & Generatie Z) en zorgen ze voor een shitload aan inspiratie.
 5. Safari Resort Beekse Bergen 
  Je bezoekt het nieuwe resort van de Beekse Bergen en hier kom je meer te weten over het besluitvormingsproces om een resort op duurzame wijze in te richten. Welke keuzes zijn juist wel of juist niet gemaakt. Wat zijn de uitdagingen en hoe behaal de Gold Green Key voor je locatie. Niels de Wildt en collega’s geven je het antwoord.

Beurs en Borrel

Terwijl je geniet van een borrel met lekkere streekproducten-hapjes kun je over de beurs lopen. De leveranciers op de beurs variëren van architecten tot financiële (subsidie)adviseurs en van pelletkachels tot waterspeeltuinen en regentonnen. De duurzame producten dragen zeker bij aan de beleving van je onderneming. Daarnaast zijn de praktische tips vanuit experts en de demonstraties van hun producten mooi meegenomen. Leveranciers zijn onder andere Drukkerij Dekkers van Gerwen, Kinetic Creative, Groen Verwarmen en Martens.

Heel graag tot ziens op 12 november.

Praktische info 

Aanmelden: vóór 1 november a.s. (zie formulier hieronder)
Datum:  maandag 12 november
Tijd:      12.30 – 17.00 uur
Locatie: Event Center Beekse Bergen
Kosten: Geen*

*Als je je later dan 7 november of helemaal niet afmeldt, brengen we € 75,- in rekening i.v.m. gemaakte kosten.

Selecteer een geldig formulier