Een Gezond Leisureklimaat

Een Gezond Leisureklimaat helpt jou als recreatieondernemer met het beschermen van je bedrijf tegen droogte, hitte en hoosbuien die het gevolg zijn van klimaatverandering. Ook helpen we met circulair ondernemen. Bijvoorbeeld door voedselverspilling te verminderen en materialen opnieuw te gebruiken.

Wat doen we?

We laten zien dat duurzaamheid niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ons motto is: het is een kwestie van doen. En daar helpen we je bij. Of je nou grote stappen wil maken met een duurzame verbouwing of juist door kleine feelgood-dingen te doen waar je gasten van opfleuren, zoals een groen terras of een menukaart vol smakelijke streekproducten.

Waarom doen we dat?

Is je bedrijf klimaatproof? Dan kun je tegen een stootje. Je bent goed beschermd tegen hoosbuien, droogte en hittegolven. Door ook nog eens circulair te ondernemen help je klimaatverandering in de toekomst te verminderen. Bijvoorbeeld door grondstoffen en producten opnieuw te gebruiken en zo verspilling en afval te verminderen. Het is onze opdracht om dat in de Regio Hart van Brabant in beweging te brengen. 

Projectmanager Nicole van Hoof: “Het gaat niet alleen om grote investeringen. Het zijn de kleine stapjes extra. Bijvoorbeeld bij een verbouwing of uitbreiding die tóch al speelt. Een paar andere keuzes maken het verschil.”

Hoe doen we dat?

Bij Een Gezond Leisureklimaat zijn we doeners en delers. Onze uitgangspunten zijn: ondernemers bewust maken, in de actiestand helpen én leren door te doen. We kijken naar wat voor jou haalbaar is en past binnen je bedrijf, wat meer gasten oplevert of gasten tevreden maakt en wat misschien ook geld oplevert. 

Ons team bestaat uit mensen van de waterschappen, natuur- en onderwijsorganisaties en overheden. Allemaal in de regio Hart van Brabant. Samen hebben we veel kennis en kunde in huis waarmee we je kunnen helpen. En – niet onbelangrijk – daardoor is ons aanbod voor jou als ondernemer bijna altijd gratis. 

Helga van Leur als ambassadeur

Helga van Leur is onze ambassadeur, en daar zijn we trots op. Ze spreekt op onze events en promoot ons waar het kan. Waarom ze dat doet? Helga: “De positieve energie! Daarom ben ik ambassadeur van Een Gezond Leisureklimaat. Jullie zetten ondernemers aan het denken: wat ga je doen als het te heet wordt om te fietsen? Of hoe profiteer je van een flinke hoosbui? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een regenton of een lekker groen terras is al een goed begin. Iedereen kan iets doen, dat is het mooie.” 

Midpoint Brabant Circulair

Een Gezond Leisureklimaat maak deel uit van het programma Midpoint Brabant Circulair. Provincie Noord-Brabant, Midpoint Brabant, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel zijn onze financiers. Overige betrokken partners zijn: de gemeenten in de Regio Hart van Brabant, natuurorganisaties en onderwijsinstellingen. En niet in de laatste plaats jij als bewuste en actieve ondernemer!