Quickscan Duurzaam Evenement

Quickscan Duurzaam Evenement

Organiseer je een evenement of festival? Dan ben je nu waarschijnlijk bezig met heel andere dingen dan je had gedacht. Daar hebben we alle begrip voor en we wensen je veel sterkte met alles wat nu op je afkomt.

Tegelijkertijd geldt: heb je de ruimte om vooruit te kijken? Probeer dan deze periode om te buigen tot een voordeel voor later. Door je tijd nú te investeren in duurzame acties, voldoe je stráks aan de groene verwachtingen van je festivalbezoeker. En misschien bespaar je zelfs kosten.

8 gratis Quickscans Duurzaam Evenement

Vanuit Een Gezond Leisureklimaat geven we 8 gratis Quickscans weg aan organisatoren van evenementen. Wij hebben Stichting Green Stages gevraagd om deze Quickscan uit te voeren. De adviseurs van Stichting Green Stages hebben veel kennis en ervaring in het verduurzamen van evenementen en festivals.

Wat houdt de Quickscan Duurzaam Evenement in?

  • Een medewerker van Stichting Green Stages heeft een gesprek met jou.
  • Samen kijken jullie naar zogenaamd laaghangend fruit: duurzame maatregelen waarmee je morgen aan de slag kan zonder grote investeringen. Soms bespaar je zelfs geld.
  • Je krijgt daarvan een praktisch overzicht met concrete adviezen.
  • In een afsluitende online workshop krijg je meer tips en info. Ook laten we toffe nieuwe ontwikkelingen zien.

Wat doet zo’n scan?

Een evenement verduurzamen is een kwestie van doen. Door deelname aan de scan krijg je inzicht in wat je kan doen om de impact van je evenement op het milieu zichtbaar te verkleinen.

Je krijgt bijvoorbeeld advies over:

  • Afval: Hoe reduceer je in een paar stappen je afvalproductie?
  • Energie: Hoe zet je een slim duurzaam stroomplan op?
  • Mobiliteit: Hoe verduurzaam je de mobiliteit rondom je evenement?
  • Duurzame inkoop: Welke keurmerken helpen je?
  • Maatschappelijke betrokkenheid: Hoe betrek je je directe omgeving bij het evenement?

Aanmelden vóór 5 juni

Helaas, aanmelden kan niet meer. Maar, ná dit traject delen de belangrijkste conclusies en tips met iedereen die zijn evenement wil verduurzamen. Meld je hier aan om de conclusies en tips in je mailbox te krijgen (we sturen alleen de tips en afmelden is net zo makkelijk).

We behandelen je gegevens zoals je leest in onze privacyverklaring.

Dit is een activiteit onder het programma Een Gezond Leisureklimaat dat recreatie-ondernemers helpt bij het klimaatproof maken van hun bedrijf.

Foto door Aranxa Esteve via Unsplash.