Restaurants besparen geld en voedsel in de Horeca Food Waste Challenge

Midden-Brabant, 8 maart 2022 – Ruim 51 miljoen kilo voedsel gaat in de Nederlandse horeca de prullenbak in. Dat kan anders. Om horecaondernemers na een pittige tijd daarbij te helpen, organiseren Up New Food (Midpoint Brabant) en Rabobank de Horeca Food Waste Challenge 2022. Restaurants en eetcafés in Midden-Brabant kunnen gratis meedoen en krijgen zo de kans om voedsel én geld te besparen. Inschrijven kan tot 14 maart.

Resultaat in kilo’s en euro’s
In de Horeca Food Waste Challenge van 2022 gaan maximaal 20 horecaondernemers aan de slag om voedselverspilling drastisch te verminderen. Met de ingevlogen expertise van Wastewatchers gaan ze acht weken aan de slag met het team, de keukeninrichting, menu-engineering en bediening. Het resultaat zien ze terug in keiharde kilo’s, CO₂ en euro’s.

Minder inkoop, meer omzet
Bistro JAN in Waalwijk deed eerder al mee met de Food Waste Challenge. Eigenaren Manon Sluyter en Maurice van Neijenhof: “Je probeert gastvrij te doen door altijd brood, salade en frietjes erbij te geven. Maar 9 van de 10 keer kwam het terug en gooiden we het weg. Dat is gewoon verspilling. Na de Food Waste Challenge hebben ze bij Bistro JAN een paar dingen veranderd. Met resultaat. Maurice: “We hebben nu minder inkoop, we gooien minder weg en we draaien meer omzet.”

Plek voor slechts 20 ondernemers
Er kunnen maximaal 20 ondernemers meedoen. Up New Food en Rabobank Midden-Brabant investeren hierin omdat ze het verminderen van voedselverspilling belangrijk vinden. Daardoor zijn er voor de horecaondernemers geen kosten verbonden aan de Food Waste Challenge 2022.

Meedoen? Stuur een e-mail vóór 14 maart
Heb jij een restaurant of eetcafé in de gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg of Waalwijk? En wil je geld, voedsel en CO₂ besparen? Schrijf je dan snel in voor de Horeca Food Waste Challenge. Dat doe je door een e-mail te sturen naar projectmanager Nicole van Hoof via nicolevanhoof@midpointbrabant.nl. Er is plaats voor 20 ondernemers, dus wacht niet te lang.

Nieuwsgierig?

Lees hoe Bistro JAN élke zaterdagavond 40 broden redt!

Meer informatie   
Up New Food en Rabobank organiseren deze challenge. Een Gezond Leisureklimaat draagt financieel en praktisch ook bij aan dit initiatief. Heb je nog vragen? Neem contact op met projectmanager Nicole van Hoof via 06 – 20 88 95 93 of nicolevanhoof@midpointbrabant.nl.