Rondje Regenwater

Dinsdag 26 februari 2019

Rondje Regen in de Praktijk

Regenwater op je recreatiebedrijf, wat kun je ermee?

Ben je recreatieondernemer in de regio Hart van Brabant en wil je ook weten wat jij heel praktisch met regenwater kunt? Hoe je jouw bedrijf beschermt tegen heftige hoosbuien? En hoe je opgevangen water hergebruikt en zo kosten bespaart? Ga dan mee op Rondje Regen in de Praktijk op 26 februari!

Je bedrijf beschermen en kosten besparen

Het opvangen van regenwater heeft veel voordelen voor jou als recreatieondernemer. Bersctegen heftige hoosbuien bijvoorbeeld, zodat je terrein of accommodatie niet volloopt met water, met alle gevolgen van dien. Het regenwater dat je opvangt kun je hergebruiken, zodat je geen duur kraanwater hoeft te gebruiken om bijvoorbeeld de planten water te geven.

Ga mee op ons Rondje Regen in de Praktijk. Met een groep ondernemers uit de regio gaan we langs bij twee recreatiebedrijven die hun voordeel uit regenwater halen, of daarmee bezig zijn. We beginnen bij een landschapscamping in ontwikkeling in Gilze en vervolgen ons rondje bij een gevestigde camping in Riel, die onlangs in de prijzen viel voor beste accommodatie van Brabant en kindvriendelijkste van Europa. Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta licht toe welke oplossingen met regenwater hier al zijn uitgevoerd en wát nog meer mogelijk is.

Programma 26 februari:

 • 13.15 uur
  Inloop op locatie 1: Landschapscamping Het Gilzer Lindenhof, Brakken 12 in Gilze.
 • 13.30 uur
  Koffie en kennismaking
 • 14.00 uur
  Rondleiding over Landschapscamping Het Gilzer Lindenhof. Samen gaan we kijken wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater en duurzaamheid.
 • 14.45 uur 
  Vertrek naar Camping van ’t Zandeind, Zandeind 32a, 34 in Riel. Vervoer is op eigen gelegenheid.
 • 15.00 uur
  Koffie en introductie door Jos Huijbregts over het bedrijf.
 • 15.15 uur
  Start rondleiding over Camping van ’t Zandeind. Ook op dit bedrijf bekijken we samen wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater en duurzaamheid.
 • 16.00 uur
  Discussie en een drankje. Wat kun je toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat?
 • 17.00 uur
  Einde activiteit

Aanmelden vóór 18 februari 2019

De inschrijving is gesloten.