Rondje Regenwater

Maandag 21 oktober 2019

Rondje Regenwater met de duinboeren

Ben jij recreatie-ondernemer in het duinboerengebied en wil je ook weten wat jij heel praktisch kunt doen met water & groen? Ga dan mee op Rondje Regenwater met de duinboeren!

Omgaan met (regen)water & groen

Maandag 21 oktober neemt Een Gezond Leisureklimaat je mee in de wereld van water & groen. Mariet Muskens (De Schaapskooi) en Hannelore van Rijswijk (Hoeve De Mertel) laten je zien wat zij doen op het gebied van (regen)water & groen. Een adviseur van de waterschappen vertelt ter plekke wat er nog meer mogelijk is aan klimaat-maatregelen. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie.

We sluiten af met het bespreken met welke kansen jij als ondernemer op korte termijn aan de slag kunt. Wat heb je daarvoor nodig en wat kan het programma Een Gezond Leisureklimaat je bieden?

Deze tour is kostenloos en in de eerste plaats georganiseerd voor recreatie-ondernemers in het duinboerengebied. Daarnaast zijn ook recreatie-ondernemers uit de rest van de regio Hart van Brabant welkom. Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk vanuit het programma Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatie-ondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info over dit programma vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.

Datum en locatie

Maandag 21 oktober 2019 | 12.45 uur – 16.30 uur

De Schaapskooi in Drunen (Duinweg 58) | Hoeve de Mertel in Biezenmortel (Biezenmortelsestraat 8)

Programma:

 • 12.45 uur
  Inloop bij De Schaapskooi, Duinweg 58 in Drunen.
 • 13.00 uur
  Kennismaking met koffie, thee en iets lekkers.
 • 13.30 uur
  Rondleiding over De Schaapskooi door Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Samen met Corné en Mariet kijken we naar wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater & groen.
 • 14.15 uur 
  Vertrek naar Hoeve de Mertel, Biezenmortelsestraat 8 in Biezenmortel. Vervoer is op eigen gelegenheid. We onderzoeken of carpoolen mogelijk is. Heb je een plek vrij of wil je meerijden? Geef het even aan bij het inschrijven.
 • 14.30 uur
  Ontvangst en korte introductie door Hannelore van Rijswijk over het bedrijf.
 • 14.45 uur
  Start rondleiding over Hoeve de Mertel door Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Ook op dit bedrijf bekijken we samen wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater & groen.
 • 15.30 uur
  Discussie en een drankje met borrelhap. Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en wat kan het programma Een Gezond Leisureklimaat je bieden?
 • 16.30 uur
  Einde activiteit

Aanmelden vóór 16 oktober 2019

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.