De eikenprocessierups duurzaam bestrijden

Tips om de eikenprocessierups duurzaam te bestrijden

De eikenprocessierups. Sommige recreatie-ondernemers hadden er last van deze zomer. Hun gasten ondervonden hinder of bleven weg.

Wat was het probleem?

Een aantal campings en recreatie-parken had er zoveel last van dat ze meteen moesten handelen en kozen voor een oplossing zoals het zuigen of wegbranden van de rupsen. Begrijpelijke oplossingen, maar niet per se  duurzaam of klimaatvriendelijk.

Hoe helpt Een Gezond Leisureklimaat?

Een Gezond Leisureklimaat sprong in het gat met het idee: als we kennis delen, kunnen we de last van eikenprocessierups dit jaar mogelijk verminderen. Namelijk door het vergroenen van het bedrijf. Dat draagt bovendien bij aan een groene en klimaatbestendige regio. Met ons grote netwerk kunnen we veel impact maken in de regio.

Samen met landschapsbureau Orbis maakten we een lijst tips om te processierups duurzaam te bestrijden. Helemaal toegespitst op ondernemers in recreatie en toerisme. Deze tips gaven we in december 2019 als kerstcadeau aan de ruim 350 ondernemers uit ons netwerk. In januari kreeg een groep van ruim 1400 ondernemers, ambtenaren en regionale sleutelfiguren de tips als nieuwjaarscadeau om te delen zodat zoveel mogelijk mensen er profijt van hebben. De tips werden goed gelezen en ontvangen. Ook willen we de tips blijven delen op passende momenten en met nieuwe ondernemers.

Waar vind ik de tips?

Die vind je hier in een PDF die je kunt downloaden. Deel deze PDF gerust met iedereen die ervan kan profiteren. Ondernemers met een camping, sportveld, tuin of terras, maar ook particulieren met grote stukken groen.

Meer informatie

Heb jij ook een idee om duurzaamheid op een positieve manier uit te dragen in onze regio? Misschien kunnen we elkaar helpen! Kijk op www.eengezondleisureklimaat.nl of neem contact op met projectleider Nicole.