Up New Event: Circulariteit als lucratief verdienmodel

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseert het Midpoint Brabant programma Up New samen met Station88 op dinsdag 8 februari het online event ‘Circulariteit als lucratief verdienmodel’. Restaurant De Houtloods en de circulaire sokkenmakers van Vodde bewijzen dat het kan!

De Houtloods zet in op het voorkomen van voedselverspilling en Vodde maakt hippe sokken van weggegooid textiel. Ook de bouwwereld (her)gebruikt steeds vaker sloopmateriaal. Tijdens een interactieve sessie geven alle betrokken partijen een kijkje achter de schermen.

Gratis event: kom je ook?

Tijdens de Week van de Circulaire Economie vindt op dinsdag 8 februari door Up New, powered by Midpoint Brabant, een interactieve sessie plaats waarbij alle betrokken partijen jou een kijkje achter de schermen geven. En dat is nog niet alles: de Tilburgse wethouder circulaire economie Bas van der Pol bijt het spits af, er volgen nog meer inspirerende voorbeelden, onze circulaire experts gaan dieper in op hot topics en er volgt een creatief intermezzo… Oftewel: reden genoeg om je aan te melden. Are you in?

Ambitie

In 2050 moet de Nederlandse economie 100% circulair zijn. Bij Up New geloven we dat dit kansen biedt voor ondernemers die het aandurven om hier vandaag al op in te spelen. Durf jij ook Up New te gaan? Of wil jij meer weten over circulair ondernemen? Dan is deze interactieve sessie echt iets voor jou!

Voor wie?

Ondernemers (in spe) met interesse voor circulair ondernemen.

Programma

Normaal is hij projectleider circulaire bouw bij Up New, maar vandaag zie je hem in de rol van talkshow host van dit interactieve programma; het is de enige echte Vincent van Rijsewijk. Hij neemt je mee in het volgende programma:

  • Welkom: wethouder circulaire economie Bas van der Pol trapt af over het belang van de circulaire economie. Programmamanager van Midpoint Brabant Herman Gels vertelt wat Up New voor bedrijven kan betekenen.
  • Up New Textiles: Up New Textiles expert Joris van Riel vertelt over het duurzame sokkenmaker Vodde en hoe dit bedrijf weggegooid textiel slim hergebruikt.
  • Onderwijs & Up New: dat onderwijs betrokken wordt bij de circulaire transitie is een keiharde must. Waarom? Circulair onderwijs experts Sarah en Jesse hebben het antwoord en dagen jou uit om hier zelf ook over na te denken.
  • Up New Food: een kijkje in de keuken van restaurant De Houtloods en Up New Food expert Nicole van Hoof.
  • Up New Bouw: Petra Landmeter, verenigingsmanager Bouwen Nederland afdeling Brabant Mid-West gaan samen in gesprek.
  • Let’s talk: samen napraten

Wanneer?

Dinsdag 8 februari 10:00 – 11:15

Aanmelden

Aanmelden doe je via De Week van de Circulaire Economie. Het programma is online. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Over Up New

Meer weten? Check de nieuwe website van Up New of volg Up New via LinkedIn of Instagram.