snelkooksessie bij 's mam in de keuken

Volle bak bij ’s mam in de keuken

Veel ondernemers kwamen 5 februari naar de snelkooksessie bij ’s mam in de keuken. Bij Natuurlijk Tomaat in Dongen bespraken we de achtergrond van dit foodinitiatief in de Regio Hart van Brabant, en gingen vooral aan de slag met ideeën van ondernemers.

Ben jij foodondernemer en wil je meedoen? Laat je dan inspireren door deze ideeën van anderen. En bekijk de spelregels van bij ’s mam in de keuken, om gebruik te maken van ondersteuning bij jouw initiatief.

Ter inspiratie

Tijdens de snelkooksessie zijn diverse ideeën gedeeld en verder geholpen. Hierbij een kleine greep om je nog eens te inspireren:

Rondje Groen, Lekker Doen: fiets- of wandelroute langs streekproducten-ondernemers om daar zelf bijvoorbeeld kruiden te plukken en soep te koken. Tips: contact zoeken met lokale ZLTO-afdeling, bezoek ook het voedselbos, houd het eenvoudig.

Food DNA wandeling door Heusden: wandeling met gids langs culinaire plekjes met als thema verleden, heden en toekomst.
Tips: aansluiten bij het concept van ’s mam door thema te specificeren naar ‘moeders’ door de eeuwen heen; welke rol hadden ze en hebben ze nu? Letterlijk bij horecabedrijven in de keuken kijken. Wedstrijd met lekkerste recepten van moeders. Korting op moederdag voor moeders.

Boerderijwinkels, op zoek naar ideeën om meer bezoekers te krijgen
Tips: pak een thema als koeien en verzin daar van alles bij zoals koe schilderen, koe knuffelen, kookworkshoppen rondom de producten. Sluit aan bij s mam door sfeer van aan de keukentafel te creëren, lekkers kletsen en de doelgroep moeders specifiek aan te spreken. Bijvoorbeeld door een verwenlunch aan te bieden op speciale dagen. Zoek verbinding met andere collega’s en sluit aan bij de pop up route waarbij je die dagen ook op zondag open bent en iets aanbiedt.

Restaurants: Uit de pan van ’s mam
3-gangendiner aanbieden met recepten van moeders via facebook; gratis voor de moeders die hebben gewonnen. Tips: lokale media gebruiken, moeder in het zonnetje zetten, laat mensen mee koken.

B&B met verhalentuin
veel ideeën rondom workshops die te maken hebben met koken uit eigen tuin en de seizoenen zoals aardappels oogsten, kruiden zaaien en thee van zetten, fietsroute langs andere ondernemers met streekproducten.
Tips: doelgroep KVO is interessant, betrek schoolkinderen, ontwikkel een Bij ’s mam in de tuin workshop om aan te sluiten op het concept.

Proeverij organiseren met bier en hapjes
Tips: met een knipoog naar het concept door focus te leggen op ’s pap lust wel een biertje (en s’ mam stiekem ook), lokale food-ondernemers erbij betrekken, foodtrucks uit omgeving vragen, promotie tijdens Tilburgse festivals.

Ondersteuningsvragen

Er zijn diverse ondersteuningsvragen langs gekomen zoals; Hoe bereik ik nieuwe doelgroepen? Hoe kan ik daarvoor social media inzetten? Heeft VisitBrabant kennis over doelgroepen die ondernemers kunnen gebruiken? Hoe bereik ik meer bezoekers? Hoe vertaal ik mijn idee naar het concept van ’s mam, etc, etc.

Hoe doe je mee?

• Lees de spelregels.
• Meld je idee of initiatief per mail aan bij nicolevanhoof@midpointbrabant.nl
• Omschrijf in die mail je activiteit: wie, wat, waar en wanneer.
• Omschrijf zo concreet mogelijk je hulpvraag. Aan welke ondersteuning heb je behoefte? Welke knelpunten loop je tegenaan?
• Vermeld duidelijk of je mee wilt doen met de pop-up fietsroute; met welke locatie en wat je daar aanbiedt.
• Kijk voor meer informatie op het project bij ’s mam in de keuken.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met nicolevanhoof@midpointbrabant.nl of via 06-20889593.

LET OP: Wacht niet te lang met het aanvragen van ondersteuning voor je idee. 

Consumentencampagne VisitBrabant

Kijk verder op de net gelanceerde website voor meer informatie en direct opvragen van de toolkit:
https://www.brabantcelebratesfood.com/nl.