Hoos & Hitte Contest

Waarom Helga van Leur meedoet met de Hoos & Hitte Contest

Hete zomers? Heftige hoosbuien? Hoe ga je daar als recreatiebedrijf mee om? Wat moet je ermee of positiever gezegd… wat kún je ermee?

Een Gezond Leisureklimaat daagt je uit en organiseert de Hoos & Hitte Contest in de regio Hart van Brabant. Iedereen mag meedoen, maar het accent ligt op concrete of innovatieve toepassingen in de sector toerisme en vrije tijd. Winnaars mogen € 5000 investeren in hun plan, genomineerden gaan ervandoor met een opsteker van € 1000. Je plan wordt beoordeeld door een diverse jury van experts met als voorzitter Helga van Leur.

Waarom Helga van Leur meedoet én wat voor tips ze heeft voor ondernemers, lees je hier.

Waarom doe jij mee met de Hoos & Hitte Contest?

“Ik vind het fantastisch als ideeën vanuit de samenleving zélf komen. Daarbij is klimaatverandering volop gaande, dus dat moeten we samen op de kaart zetten. De positieve energie rondom de Hoos & Hitte Contest maakt dat ik er graag aan mee doe. Om diezelfde reden ben ik ambassadeur van Een Gezond Leisureklimaat (de organisator van deze wedstijd).

Ondernemers kunnen afwachten tot dit gemeengoed wordt en ze van alles moeten, óf ze zien nu kansen en kunnen opvallen met hun aandacht voor het klimaat of duurzaamheid. Gun jezelf de tijd en maak er je businessvoordeel van!”

Wat wil je zeggen tegen mensen die wel iets willen doen, maar niet weten hoe?

“Ik vraag altijd: waar word jij blij van? En hoe maak je dat een beetje beter? Je moet het dichtbij halen, kijken naar wat jou raakt. De sector vrijetijd en toerisme is daarom heel geschikt, iedereen heeft wel een ervaring. Ondernemers, maar ook consumenten zoals jij en ik. Dus kijk om je heen, wat vind jij leuk of belangrijk? Doe niet te moeilijk en haak daar op aan!

Zit je graag op het terras in de winter? Bedenk iets waardoor de heater uit kan! Heb je zelf een café? Dan heb je dat ook zelf in de hand! En als die heater uit kan, dan bespaar je nog geld ook. Het hoeft niet veel tijd te kosten, al denkende kom je ook verder. Maar gun je zelf heel even rust om erover na te denken.“

Wat hoop je dat er gebeurt door deze wedstrijd?

“Het is al winst als recreatieondernemers bijvoorbeeld denken: wat ga ik doen als de zomer te heet wordt om te fietsen? Of, hoe kan ik flinke hitte deze zomer in mijn voordeel gebruiken? Tegen ondernemers in vrijetijdssector wil ik ook echt zeggen: gebruik deze wedstrijd lekker voor jezelf! Sta even stil. Waar sta je met je bedrijf? Waar wil je naartoe? Laat de waan van de dag voor wat-ie is. Die bestaat vaak uit dingen die zijn opgelegd, uit dingen die moeten. En daar ben je geen ondernemer voor geworden, toch? Dus laat alles weer stromen door zélf te bepalen wat je belangrijk vindt. Misschien komt er een plan uit voor de Hoos & Hitte Contest, maar misschien ook helemaal niet. Maar heb jij wel (samen met je personeel?) iets heel moois bedacht waar je blij van wordt. Jouw zoekproces is ook een verhaal dat je kunt vertellen aan je klanten! Ook al heb je de beste uitkomst nog niet gevonden of toegepast. Het feit dat je ermee bezig bent, laat zien dat je betrokken bent. En dat je je dromen laat zien en je reis ernaartoe laat zien, is ook al een pré!”

Meer weten over de Hoos & Hitte Contest?

Algemene info over de contest

Spelregels

Tips voor recreatieondernemers